PREPARATIONS/준비 |
1. Soften Indian mustard leaves in salted water and rinse.
갓을 소금물에 담가 절이고, 헹군다. |
2. chop pickled anchovies and squeeze out the juice; save.
멸치젓을 다지고, 그 액젓은 짜서, 따로 놔둔다. |
3. Mix the pickled fish juice with rice flour paste and red pepper powder; add garlix, ginger, and green onions all chopped.
액젓을 찹쌀풀, 고춧가루, 다진 마늘, 생강, 파와 섞는다. |
4. Mix the softened Indian mustard leaves with the fish juice mixture, red pepper threads, and toasted sesame seeds. Make mini bundles of the mustard leaves, folding 3 or 4 of them together ; stack them ina crick and allow to stand.
절인 갓을 액젓 섞어놓은 것, 실고추, 볶은 통깨와 버무린다. 갓을 서너개씩 묶어서 작은 다발을 만든다. 단지에 담고, 익힌다 | | |